Les obres de Cosme Toda desenterren restes de bombes de la Guerra Civil

Els artificiers dels Mossos d’Esquadra han trobat 63 beines i 2 projectils sense càrrega

Els treballs de reurbanització de Cosme Toda de L’Hospitalet de Llobregat han tornat a treure a la llum armament de la Guerra Civil. Les perforacions al sòl de la fàbrica van haver d’aturar-se ahir després de topar amb un gran nombre de components per a la fabricació de bombes. El perill potencial d’aquest material va requerir l’actuació dels especialistes en explosius dels Mossos d’Esquadra, que van endur-se les restes.

Piulada dels Mossos d’Esquadra on informen de la trobada

El descobriment d’artefactes explosius a les obres no és nou. Cosme Toda va utilitzar-se com a polvorí per l’elaboració i emmagatzematge de bombes republicanes. El passat 10 de març es va localitzar un altre projectil enterrat, aquest amb càrrega explosiva. Els TEDAX del cos de Mossos van haver de detonar la bomba in situ per l’elevat risc d’explosió del material.

La nova troballa ha tronat a aixecar crítiques entre molts veïns. Membres d’associacions del barri de Sant Josep insisteixen en la necessitat de paralitzar les obres per evitar més situacions de risc per la ciutadania. A més, diverses veus de la ciutat demanen garantir el manteniment del patrimoni històric de la fàbrica, que es veu amenaçat pels treballs de construcció que s’hi fan.

Piulada de l’associació StopMasificación on protesten pels riscos derivats de les obres

Deja un comentario